ZOEK & BOEK

Vind uw persoonlijke

Travel Agents

  • Ga op stedentrip naar Porto of Lissabon
  • Ga op stedentrip naar Porto of Lissabon
  • Ga op stedentrip naar Porto of Lissabon
  • Ga op stedentrip naar Porto of Lissabon

Ontdek de Portugese steden Porto en Lissabon

Beide Portugese steden zijn populair en lenen zich, mede door het aangename klimaat het hele jaar door, uitstekend voor een korte of langere stedentrip. Maar denk ook eens aan een combinatie van beide steden!

De hoofdstad van Portugal: Lissabon

Lissabon is de stad van vergezichten door haar ligging op zeven heuvels. Een ritje in tram 28, een boottocht over de Taag om de stad vanaf het water te bewonderen, naar Belem per fiets en de dag afsluiten met een heerlijke Bacalhau.

De wijk Bairro Alto en de middeleeuwse wijk Alfama, waar de kleine trammetjes op smalspoor het straatbeeld bepalen, zijn de meest aantrekkelijke en typische wijken van de stad. Hier kan je de sfeer van Lissabon ten volle ervaren. In de middaguren geniet je van het moderne en gevarieerde winkelaanbod in de gezellige wijk Baixa en 's avonds ontdek je het bruisende nachtleven in Bairro Alto of de Docas.

Sunair

Op culinair gebied heeft Lissabon veel te bieden. Er is genoeg keuze uit vele smakelijke vis- en vleesgerechten. Neem er een koele Vinho Verde bij en sluit af met een aguardente of ginjinha in een van de talloze en gezellige cafés die de stad telt. Bij een bezoek aan Lissabon kan je natuurlijk niet om de fado heen. De zangers en zangeressen komen soms zelfs uit de keuken van het restaurant tevoorschijn om hun hartverscheurende liederen te zingen. 

Sunair

Of valt de keuze op Porto?

Porto staat bekend om de overheerlijke Portwijn! Maar de stad is veel meer dan Port alleen. Wandel door de wijken Ribeira en Barredo en ontdek waarom de stad op de Unesco werelderfgoedlijst staat. Bezoek boekwinkel Livraria Lello, volgens kenners een van de mooiste boekwinkels ter wereld. Als bezoeker van de stad doe je er verstandig aan een paar goede wandelschoenen mee te nemen, want de oudste wijken kunnen het best te voet worden verkend. Porto is eigenlijk één groot netwerk van mooie lanen en nauwe steegjes die steil aflopen naar de middeleeuwse rivierkade. Het is moeilijk om niet verliefd te worden op de sfeer aan de oevers van de Douro, op de krakende oude portboten, de kleurige pandjes en de grandeur. 

Voor de levensgenieter is Porto een lustoord. De stad staat bol van leuke winkels en aantrekkelijke restaurants en barretjes. 

Sunair

Beide steden lenen zich uitstekend om te combineren. Een directe treinverbinding van ca. 3 uur brengt je van de ene naar de andere stad. De gewenste volgorde kan je natuurlijk zelf bepalen, net als het aantal nachten die je in iedere stad wilt verblijven.

Boek je in de maand november dan ontvang je bij een pakketboeking Porto of Lissabon leuke gratis extra’s: in Porto een 24-uurs Yellow hop on hop off bus en in Lissabon de Yellow Boot tour over de Taag én een gratis Pasteis (gebakje) incl. drankje. Boek je een combinatie van de steden dan mag je één van deze extra’s kiezen. Voor elke pakketboeking ontvang je altijd één Time to Momo boekje bij jouw reispapieren. Vraag mij voor meer informatie!

Sunair

 

Dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. YourTravel biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer mogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten