ZOEK & BOEK

Vind uw persoonlijke

Travel Agents

  • Ga jij mee op stedentrip naar New York?
  • Ga jij mee op stedentrip naar New York?
  • Ga jij mee op stedentrip naar New York?
  • Ga jij mee op stedentrip naar New York?

Ga jij mee op stedentrip naar New York?

Ga jij ook naar New York? Boek dan een reis van minimaal zes dagen zodat je vier volle dagen in de stad doorbrengt en alle highlights kan bewonderen. Marc van onze leverancier Sunair reist regelmatig naar New York en kent deze stad als geen ander. Wij vroegen hem wat je zoal in één dag kunt doen tijdens deze stedentrip. 

Ontdek de stad te voet

De laatste keer in New York had ik een vrije zondag en ben ik de hele dag gaan wandelen, want je beleeft een stad het beste te voet. Natuurlijk neem je soms de metro om grotere afstanden te overbruggen. Daar begin ik mee want ik ga na mijn ontbijt vanuit Hotel Beacon met de metro vanaf 72nd street naar Downtown Manhattan, Canal Street station. Hier begint mijn wandeling. Eerst door Soho met veel winkeltjes, galeries en designerwinkels. En ineens steek je een straat over en zit je in Chinatown, altijd leuk om hier de bedrijvigheid en kleurenpracht te zien.

sunair

Ik loop door naar East River om een blik te werpen op de fameuze Brooklyn Bridge. Verder zuidwaarts kom ik in het Financial District met Wall Street en zie ik tussen de veelal relatief lage gebouwen het One World Trade Center en besluit het 9/11 Museum te bezoeken. Schaf voor je bezoek aan New York altijd een citypass aan. Bijvoorbeeld de New York Pass waarmee je toegang hebt tot vele bezienswaardigheden en attracties. Zo hoef je nooit lang in de rij te staan bij de ticketverkoop en bespaar je een hoop kosten.

sunair

Ik vervolg mijn wandeling en loop aan de westkant van Manhattan weer ‘omhoog’ en kom door Tribeca, Greenwich Village en de West Village. In het Meatpacking Disctict herken ik menig filmdecor en bewonder ik prachtige streetart. Na lang wandelen begin ik trek te krijgen en bedenk dat ik bij mijn favoriete lunchadres Friedman’s in de overdekte Chelsea Market wil lunchen. Om er te komen loop ik een stukje over de Highline, een soort stadspark ‘gebouwd’ op een oude treinbaan. Hier vlakbij vind je nog een ander stadpark, gebouwd op palen in de Hudson River, Little Island. 

sunair

De lunch is als vanouds geweldig en ik loop verder over de Highline naar Hudson Yards. Een nieuw ontwikkeld gebied waar je onder andere het imposante kunstwerk The Vessel kunt bekijken. Hier vind je ook The Edge, een Observation Deck vanwaar je een geweldig uitzicht op de stad hebt. Ik besluit ‘even’ naar boven te gaan, het blijft geweldig!

Inmiddels bevind ik mij weer tussen de skyscrapers en kom langs bekende locaties zoals Madison Square Garden, Macy’s en Bryant Park. Het begin te schemeren en ik besluit naar Times Square te gaan. De hussle & bussle hier is magisch en onvergetelijk.

sunair

Via de beroemde 5th Avenue met onder andere St. Patrick’s Cathedral kom ik aan de zuidkant van Central Park. Het blijft verbazingwekkend hoe relatief rustig het hier is. Ik loop door Central Park en kom zo weer terug in de wijk Upper West Side waar mijn hotel is. Al met al zo’n 18 kilometer gelopen en ik besluit om vanavond in deze buurt te eten bij een ander favoriet plekje: restaurant Tessa’s op Amsterdam Avenue.

Wil jij ook naar New York? Vraag mij als jouw persoonlijke reisagent voor meer informatie over een stedentrip naar New York.

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. YourTravel biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met jouw reisadviseur op.


Sunair

 

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten