ZOEK & BOEK

Vind uw persoonlijke

Travel Agents

Douaneregels

Douaneregels: check eenvoudig wat mee naar huis mag

Heeft u gekozen voor een vakantiebestemming buiten de Europese Unie en bent u van plan souvenirs, cadeaus of andere artikelen mee naar huis te nemen? Dan houdt u hier, net als veel andere vakantiegangers, waarschijnlijk ruimte voor vrij in uw koffer. Voor u fanatiek inkopen doet, is het belangrijk dat u checkt of uw potentiële aankoop voldoet aan de Nederlandse douaneregels. U mag namelijk niet alles mee naar huis nemen. 

Voor welke bestemmingen gelden de douaneregels?

Bij veel reisbestemmingen gelden douaneregels. Voor bestemmingen buiten de EU,

zoals Turkije en de eilanden in het Caribisch gebied waaronder Curaçao, zijn er meer en strengere regels om rekening mee te houden. De Canarische Eilanden vormen een uitzondering en vallen ook onder de regelgeving voor landen buiten de EU.

Voorkom inpakstress en twijfel

De Douane Reizen App is beschikbaar voor Android en iOS. Twijfelt u alsnog? Bezoek Douane.nl of deel uw vraag of foto op Facebook of Twitter via #magditmee en de douaniers zoeken het voor u uit. Zo voorkomt u inpakstress en twijfels over de vraag of uw aankopen door de Douane komen. 

Check eenvoudig douaneregels voor koraal, waardevolle aankopen en etenswaar

Wat u wel, niet of beperkt mag invoeren kan per vakantiebestemming verschillen. Zo mag u nooit koraal meenemen, mogen schoenen van slangenleer wel. Verder zijn er regels voor aankopen boven de € 430, voor het meenemen van zuivel, vlees en sommige bloemen en planten. Een hoop regels dus. Met de gratis Douane Reizen App ziet u per vakantieland eenvoudig wat mee terug naar Nederland mag.

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten