Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie

Vind uw persoonlijke

Travel Agents

Malediven

De Malediven zijn het klassieke schoolvoorbeeld van witte stranden, oneindige blauwe luchten gecombineerd met een azuurblauwe zee

Dit is geen droom, geen illusie, op deze eilandgroep zijn vindt u het allemaal! Op de Malediven zijn de stranden echt mooier, is de lucht helderder en is de zee de heerlijkste waar u ooit in zwom.

De beste stranden ter wereld

De prachtige witte zandstranden en een verbazingwekkende onderwaterwereld, maken de Malediven tot één van de meest geliefde vakantiebestemmingen ter wereld

De Malediven bestaat uit 1.200 eilanden en elk eiland wordt omringd door perfecte stranden.

De Maldiviërs worden over de hele wereld gewaardeerd vanwege hun grote gastvrijheid. Wees niet verbaasd als uw resort u een prachtig versierde kokosnootdrank aanbiedt wanneer u uw bestemming bereikt.

Of u nu op een luxe resort verblijft, in Malé, of in een eenvoudig pension op een afgelegen atol, excursies worden vanuit elk resort georganiseerd.

Vissen, cruisen (om dolfijnen te zien dansen), duik- en snorkel excursies, bezoek aan de hoofdstad Male, shop-excursies naar naburige bewoonde eilanden en excursies naar echt verlaten eilanden.

Misschien wel de beste standen ter wereld

Leer de Malediven kennen

Meer dan zand, zon en zee

Maldiviërs komen voort uit een gemengd ras van Sri Lanka, India, Arabië, Maleisië en Noord-Afrika, dat de cultuur en geschiedenis van het land heeft verrijkt. Maldivianen delen een vergelijkbaar cultureel erfgoed, geschiedenis, afkomst, vaderland, taal en religie. Deze gemeenschappelijke factoren zijn de reden voor de eenheid en harmonie die heerst op de aantrekkelijke eilanden.

Momenteel zijn de Maldiviërs aanhangers van de Islam. Sommige van de beroemde bezienswaardigheden in het land zijn sterk beïnvloed door de islamitische architectuur.

Alvorens zich te bekeren tot de islam, stonden de Maldiviërs bekend om het boeddhisme en het oude heidendom te beoefenen. Oude boeddhistische ruïnes zijn bewaard gebleven in het land en antieke boeddhistische voorwerpen zijn te zien in het Nationaal Museum in Male.

Ga eilanddorpen te verkennen, koop lokaal handwerk, bezoek historisch erfgoed en het Nationaal Museum en proef de lokale gerechten.

De Malediven bieden zoveel meer dan zand, zon en zee, omdat de eilanden zijn gezegend met een rijke cultuur en erfgoed. 

Leer de Malediven kennen

Sensatie in overvloed

Tal van watersport mogelijkheden

Voor de energieke en avontuurlijke vakantieganger is de Malediven net zo lonend een bestemming als voor de ontspannen zonaanbidder. De Malediven biedt elke vorm van avontuurlijke watersport: peddelen rond een lagune in een kano, meters onder de oppervlakte van de zee op een onderwaterscooter of een paar meter boven het oppervlak aan parachute achter een speedboot.

Naar schatting komt bijna de helft van de gasten op vakantie op de Malediven om te snorkelen of te duiken. En wie er niet speciaal voor komt zal, zodra u het kristalheldere water en de kleurrijke vissen en koralen ziet, het niet laten om het eens proberen. Snorkelen staat open voor iedereen die kan zwemmen en zelfs kinderen vanaf tien jaar kunnen leren duiken.

Snorkelen is een goede kennismaking met de glorieuze kleuren die onderwater te zien zijn. U zult er snel verslaafd aan raken.

Malediven romantischer kan bijna niet

Voor de romantici

Love is in the air

Net zoals er resorts zijn die meer geschikt zijn voor gezinnen met kinderen of voor enthousiaste duikers, zijn er ook resorts die zijn ontworpen voor verliefden, of ze nu samen het leven beginnen, hun geloften vernieuwen, een huwelijksjubileum vieren, hun jarenlange partnerschap herdenken of gewoon weer in contact met elkaar willen komen, weg van het alledaagse leven.

Uw hotelkamer of bungalow is een privé liefdesnest dat is ontworpen voor de romantiek. Villa's zijn afgelegen in weelderige vegetatie of geïsoleerd boven een lagune. Het interieur is zacht en onberispelijk, het bed is groot en zalig comfortabel, de badkamer is luxe. Blik vanaf de veranda naar een panoramisch uitzicht over de zee, het strand en kokospalmen die zwaaien naar de kust. Zelfs het briesje lijkt romantiek te fluisteren.

Honeymoon

Paradijselijker kan bijna niet

Als u aan een romantisch huwelijk denkt, dan is één van de eerste bestemmingen die in u opkomt ongetwijfeld de Malediven. Veel resorts hebben een licentie voor het uitvoeren van zogenaamde Symbolic Weddings. Zelfs een stel dat niet vooraf een burgerlijke ceremonie heeft ondergaan, kan een symbolisch huwelijk in een Maldivische resort vieren.

De ceremonie kan overal in het resort worden gehouden: op een zandbank, zeilboot, steiger of in een speciaal paviljoen op het strand.

Sommige bruiloften zijn zelfs onder water uitgevoerd.

De bruiloft kan geheel in de sfeer van de lokale traditie gehouden worden, compleet met Maldivische kostuums en lokale Bodu Beru-drummers of u kunt een meer traditionele stijl volgen. Geen twee bruiloften op de Malediven zijn hetzelfde; hoe het wordt gevierd is aan u.

Het resort zal alle regelingen treffen, zoals de fotograaf, het bruidsboeket, een speciaal themafeest, de bruidstaart en al het andere dat nodig is. De slaapkamer kan versierd worden met bloemen, kaarsen en wierook om de romantiek compleet te maken. Sommige resorts organiseren zelfs gedenkwaardige gebeurtenissen als een ceremonie voor het planten van bomen.

Bron: visitmaldives.com

Paradijselijk Malediven

Malediven vakanties zoeken en boeken

Via het zoekvenster kunt u reizen zoeken en boeken. Dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. YourTravel biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland.

Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travel Agent op.

Meer informatie?

Contactformulier | Offerte-aanvragen

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten