ZOEK & BOEK

Vind uw persoonlijke

Travel Agents

  • Laos
  • Laos
  • Laos
  • Laos
  • Laos

Laos is een bijzondere bestemming in Zuidoost Azië. Laos is authentiek, een land zonder massatoerisme met een eenvoudige infrastructuur en bovendien dunbevolkt.

Het land ligt ingeklemd tussen China, Cambodja, Vietnam en Thailand en was tot enkele jaren geleden één van de meest geïsoleerde landen in Zuidoost Azië. Derhalve is het niet vreemd dat vele bevolkingsgroepen en bergstammen in afgelegen dorpen nog altijd hun eigen taal spreken en eigen klederdracht en gewoontes hebben. De perfecte uitvalsbasis om op bezoek te gaan bij de gastvrije Khmu of Lu minderheden is Luang Nam Tha.

De cultuurhoofdstad van Laos, het charmante Luangprabang, zal u zeker bevallen. In dit leuke plaatsje wordt u in rijkgedecoreerde tempels vriendelijk begroet door de monniken. Het lome leven langs de machtige Mekong rivier trekt aan u voorbij tijdens een boottocht op deze levensader van het land. Alles gaat er gemoedelijk en relaxed aan toe in de vele UNESCO werelderfgoed genoteerde monumenten. Vergeet niet aan boord te gaan voor een boottocht naar de Pak Ou grotten. Ten midden van de grillige kalksteen rotsen huizen maar liefst 4.000 Boeddha beelden.

Vientiane, de hoofdstad, ademt nog altijd een Franse koloniale sfeer uit. Vanwege haar kleinschalige karakter, heeft Vientiane meer weg van een dorp. Geen hoogbouw, geen Westerse fastfood ketens, enkel stoffige wegen met kleine hotels en winkels. Wat Sisaket en Wat Phra Keo zijn twee oogstrelende tempels die een bezoek meer dan waard zijn.

Verbaas u in Phonsavan op de Vlakte der Kruiken. Deze grote grasvlakte herbergt een enorme hoeveelheid zandstenen vazen, sommigen wegen niet minder dan duizend kilo. Wellicht bent u wel de gelukkige die zeer zeldzame Irrawaddy-dolfijn ziet in het Si Pan Don-gebied. Bezoek het Bolaven plateau; een gebied van koffie, watervallen en jungle dorpen.

Laos ontdekt u zoals u dat wilt. Er is keuze genoeg op het gebied van gevarieerde (privé)rondreizen door dit ongerepte stukje Zuidoost Azië.

Meer informatie?

Contactformulier | Offerte-aanvragen

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten