ZOEK & BOEK

Vind uw persoonlijke

Travel Agents

HongKongs Hoogtepunten

Hongkong mag dan klein zijn, de stad wint het van veel grotere rivalen als het op het vermaken van bezoekers aankomt.

Hier vind je de meest populaire attracties van de stad, de favoriete pretparken en de beste manieren om te genieten van het middelpunt - de prachtige Victoriahaven. 

Hongkong - Hongkongs Hoogtepunten

De Tsim Sha Tsui Promenade

Vanaf de start bij de koloniale Klokkentoren helemaal tot aan Hung Hom, voert een wandeling langs de Tsim Sha Tsui Promenade u langs de Garden of Stars, het Hong Kong Cultural Centre en het Hong Kong Space Museum.

Lan Kwai Fong

Lan Kwai Fong is één van Hongkongs meest populaire uitgaansbuurten. U vindt er meer dan 90 restaurants en bars. De atmosfeer varieert van stijlvolle wijnproeverijen tot luidruchtige bars waar men 'shotjes' verkoopt. Het aanbod aan eten is net zo gevarieerd als de klanten die er komen. 

De Temple Street Nachtmarkt

Hongkong - De Temple Street Nachtmarkt

Als de zon onder gaat, hebben de handelaren hun goederen al uitgestald en zijn de operazangers en waarzeggers al tevoorschijn gekomen. Welkom op de Temple Street Nachtmarkt, een populaire bazar midden op straat die vernoemd is naar de Tun Hau tempel die in het midden van het gebied staat. De markt is vol locale sfeer en heeft al als decor gediend in veel onvergetelijke films. 

Het Gouden Bauhiniaplein

De bauhiniabloem is het symbool van Hongkong. De sculptuur van de altijd bloeiende bauhinia was een geschenk van de Centrale Chinese regering ter gelegenheid van de overdracht in 1997. Dankzij de sculptuur kreeg de Expo Promenade de vaakgebruikte naam "Gouden Bauhiniaplein". 

Stanley

Al kort na aankomst in Stanley zult u begrijpen waarom dit slaperige dorpje aan de zuidkust van Hongkong Eiland zo populair is bij lekkerbekken en het winkelend publiek. Wie hier winkelt, krijgt als bonus de verkoelende zeebries, het uitzicht over de Zuid-Chinese Zee, pubs en bars en een grote selectie aan lokale en internationale restaurants. 

Victoriahaven

Hongkong - Klim aan boord van een havenrondvaartboot

De Victoriahaven is zonder meer het hart van Hongkong. Klim aan boord van een havenrondvaartboot om de stad te kunnen zien vanuit dit symbolische centrale punt en maak een tocht door de haven die Hongkong al meer dan 160 jaar verbindt met de wereld. Er is een breed aanbod: van zogenaamde “hop-on-hop-off” rondvaarten tot tochten bij zonsondergang. Beleef het levensbloed van Hongkong op uw eigen favoriete manier.

De Piek

Hongkong - één van de meest spectaculaire steden van de wereld

Als u slechts tijd heeft voor maar één ding tijdens uw bezoek aan Hongkong, ga dan naar De Piek (The Peak). Het hoogste punt op Hongkong eiland is sinds de koloniale tijd de meest exclusieve wijk van de stad geweest. Destijds was het de koelere lucht die de rijken en beroemdheden aantrok. Tegenwoordig, in de tijd van air-conditioning, zijn het de vergezichten op één van de meest spectaculaire steden van de wereld die blijven lokken. 

Een Symfonie van Licht

Als u dacht dat de Victoria Haven al een betoverend stadsdecor op zich was, blijf dan plakken tot de “Symphony of Lights” begint. Deze multimediashow zet de haven in vuur en vlam sinds 2004 en wordt erkend als een van de meest spectaculaire lichtshows ter wereld. Het is de belangrijkste attractie van Hongkong geworden en toont elke avond de levenslust en de glamour van de stad.

Hong Kong vakantie boeken

YourTravel biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor alle reismogelijkheden naar Hongkong contact met uw Travel Agent op.

Tot ziens in Hongkong

Hongkong - Tot ziens in Hongkong!

Bron: disoverhongkong.com

Meer informatie?

Contactformulier | Offerte-aanvragen

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten