ZOEK & BOEK

Vind uw persoonlijke

Travel Agents

  • Cambodja
  • Cambodja
  • Cambodja
  • Cambodja
  • Cambodja
  • Cambodja
  • Cambodja

Angkor Wat staat bijna synoniem aan Cambodja, een complex nabij Siemreap waar ongekend veel culturele rijkdom uit het verleden samen komt. Op een oppervlakte van 25 km² zijn meer dan 100 UNESCO Werelderfgoed genoteerde monumenten te bezoeken.

Het bekende Angkor Wat en Bayon zijn goed toegankelijk voor de bezoeker, tempel Ta Prohm geeft u een beeld van hoe de Fransen eind 19e eeuw de bouwwerken ontdekten. Grote boomwortels en lianen domineren de eeuwenoude heilige plaatsen. Siemreap is uw uitvalsbasis om al dit fraais te aanschouwen. Overweeg ook eens een helikoptervlucht over het complex. Zeker weten dat u daar geen spijt van krijgt.

Naast de pracht en praal kent Cambodja ook een andere geschiedenis, die van de Khmer Rouge. In Phnom Penh, de hoofdstad, is het Toul Sleng museum een stille getuige van de zwarte pagina uit de geschiedenis. Het gebouw, ooit een school, werd tijdens het Khmer Rouge regime getransformeerd tot een gruwelijke gevangenis. Tussen 1975 en 1979 werden hier 17.000 mensen gemarteld en gedood. In de Killing Field, gelegen net buiten de hoofdstad liggen 8.000 schedels ten teken van de gruwelheden die zich hier tijdens het regime afspeelden.

Op het reusachtige Tonle Sap maakt u kennis met het leven op het water. Gedurende een boottocht vaart u langs authentieke dorpjes op palen. Gemaakt van slechts een paar planken en een kleine motor. De lokale bevolking maakt er dagelijks gebruik van en u kunt in Battambang eveneens een rit met het zogenaamde bamboe treintje maken. Laat alle indrukken bezinken die u tijdens deze reis aan dit boeiende land heeft opgedaan middels een relaxte strandverlenging in koloniaal Kep of koninklijk Sihanoukville.

Cambodja leent zich perfect voor een (privé) rondreis en combineer het zeker met de buurlanden Thailand, Vietnam en/of Laos.

Meer informatie?

Contactformulier | Offerte-aanvragen

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten