ZOEK & BOEK

Vind uw persoonlijke

Travel Agents

  • Birma Myanmar
  • Birma Myanmar
  • Birma Myanmar
  • Birma Myanmar
  • Birma Myanmar
  • Birma Myanmar

Voor Myanmar worden verschillende benamingen gebruikt: Burma, Birma en Myanmar. Het maakt niet uit welke naam u gebruikt, een reis naar dit deel van de Azië, brengt u naar één van de meest authentieke bestemmingen ter wereld.

In 2012 opende het land zich voor het eerst voor reizigers. Niet gek dat de bezoekersaantallen maand na maand toenemen; iedereen wil een glimp opvangen van dit zo lang gesloten land. De vraag overstijgt het aanbod, de prijzen stijgen sinds de openstelling van Myanmar. Ons advies is dan ook, boek een reis naar dit land, met een gouden hart, tijdig.

Misschien reisde u naar omliggende landen als Laos, Cambodja of Thailand en bezocht u daar Boeddhistische tempels. Vergeet wat u eerder zag, want Myanmar ademt Boeddhisme. De schoonheid van Shwedagon Pagode in Yangon, de voormalige hoofdstad is met niets te vergelijken. Als de zon ondergaat is dit bouwwerk op haar fraaist. Slinger per fiets over de stoffige vlakten van Bagan of laat u rijden in een authentiek paardenkoetsje en ontdek de historische wereldwonderen. Laat de pionier in u los, ga op avontuur in Mrauk U. Welke plekken u bezoekt in Myanmar, een stralende glimlach van een monnik is altijd binnen handbereik.

Niet bang voor een pittige wandeling, kies dan voor een trekking. Een van de mooiste tochten in Myanmar brengt u van Kalaw, hoog in de bergen, een plek waar de koloniserende Engelsen verkoeling zochten tijdens de hete zomermaanden, naar het Inle Meer. Via groene rijstvelden en zanderige bergpaden trekt u langs minderhedendorpen naar het beroemde meer. Uiteraard mag een boottocht over het beroemde meer niet in uw reisprogramma ontbreken. De Intha minderheden op het water hebben en unieke manier van vis vangen. Achter op een smal bootje staan zij een roeispaan met het been voortbewegend. De beide handen houden ze vrij voor het werpen van de netten. Deze beenroeiers zijn uniek in de wereld.

Voor een tocht naar Amarapura, kiest u Mandalay als uitvalsbasis. Dagelijks, rond de klok van tien uur passeren grote groepen monniken de houten U-bein brug. Gepensioneerde olifanten uit de bosbouw, genieten van een goed verzorgde oude dag nabij Kalaw. Na een boeiende reis vol indrukken, laat u de reis bezinken tijdens het verblijf in een strandhotel in Ngapali Beach, de strandbestemming van Myanmar.

Of u kiest voor een reis met auto met privé chauffeur of een groepsrondreis, wij zorgen dat u het beste uit uw vakantie Myanmar haalt. 

Meer informatie?

Contactformulier | Offerte-aanvragen

Beste bezoeker. Op deze website gebruiken wij cookies. Meer informatie - Sluiten